Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με λαδορίγανη

Αυτά τα ψητά μανιτάρια πλευρώτους με λαδορίγανη είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια την απλότητα με την απόλαυση. Η γήινη γεύση των μανιταριών αγκαλιάζεται από το αχνό άρωμα της ρίγανης και το ελαιόλαδο, δημιουργώντας μια εμπειρία γευστική που θα σας ενθουσιάσει.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Ιδανική για όσους θέλουν ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα χωρίς να χάσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
  • Λίγα υλικά: Η συνταγή απαιτεί μόνο 4 βασικά υλικά, τα οποία είναι εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σπίτι.
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Τα μανιτάρια πλευρώτους είναι πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και αντιοξειδωτικά.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι ή πιπεριές.
  • Ιδανικό για vegetarians και vegans: Μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα ψητά μανιτάρια ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή κύριο πιάτο.
  • Συνδυάστε τα με ψητό κοτόπουλο, ψάρι ή tofu.
  • Προσθέστε τα σε σαλάτες, σούπες ή ριζότο.
  • Πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα ψητά μανιτάρια πλευρώτους με λαδορίγανη είναι μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή επιλογή για κάθε γεύμα. Η πλούσια γεύση και τα θρεπτικά συστατικά τους τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όλους, vegetarians και vegans συμπεριλαμβανομένων.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

(για 2 άτομα)
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους (των 500 γρ.)
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
ρίγανη (ξερή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί και
τα λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές.

Ψήνουμε στο γκρίλ στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλατίζουμε , ρίχνουμε τη ρίγανη και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. ( Το ράντισμα μπορεί να γίνει με πινέλο ζαχαροπλαστικής).

Σερβίρεται ως ορεκτικό!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!! – Περισσότερα στο : thegastrin

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και λεμόνι
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακός Μπακαλιάρος σκορδαλιά