Κεφτεδάκια με καρότο, κολοκυθάκια και ρεβίθια

Ποιος θα φανταζόταν ότι τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τόσο γευστικό και θρεπτικό πιάτο;

Τα κεφτεδάκια είναι τραγανά εξωτερικά, χυμώδη και γεμάτα γεύση στο εσωτερικό. Η γλυκιά γεύση του καρότου και η δροσερή φρεσκάδα του κολοκυθιού δένουν τέλεια με την πλούσια γεύση των ρεβιθιών.

Είναι ιδανικά για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα, γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Μπορείτε να τα σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα, με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.

Σίγουρα θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

Μερικές επιπλέον σκέψεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως κρεμμύδι, πιπεριά ή μανιτάρια.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ρεβίθια με άλλα όσπρια, όπως φασόλια ή φακές.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο αντί να τα τηγανίσετε.
  • Μπορείτε να τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.

Υλικά:

  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 κονσέρβα ρεβίθια χωρίς νερό (400 γραμμάρια)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • άνηθο, ψιλοκομμένο (μια χούφτα)
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο (μια χούφτα)
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα καρότα και το κολοκυθάκι στον τρίφτη.
  2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα λαχανικά, τα ρεβίθια, τα αυγά, τη φρυγανιά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το λευκό πιπέρι.
  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  5. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα της αρεσκείας μας ή με μια δροσερή σαλάτα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, πιπεριά ή μανιτάρια.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τριμμένο πιπερόριζα ή πάπρικα.

Καλή όρεξη!

Marta Boqdgiqan

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια και καραμελωμένες πατάτες 🥔
Επόμενο άρθροNηστίσιμα σταφιδόψωμα με ταχίνι