Κιμαδόπιτες στο τηγάνι 🤤

Μόλις δοκίμασα κιμαδόπιτες στο τηγάνι και ενθουσιάστηκα! Η ζύμη ήταν τραγανή και χρυσαφένια, ενώ η γέμιση κιμά ήταν πλούσια, ζουμερή και γεμάτη γεύση. 

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η ζύμη: Ήταν λεπτή και τραγανή, χωρίς να είναι λαδερή.
  • Η γέμιση: Ο κιμάς ήταν καλοψημένος και ζουμερός, με πλούσια γεύση.
  • Η ευκολία: Η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Σίγουρα θα ξαναφτιάξω κιμαδόπιτες στο τηγάνι! Είναι μια εύκολη, νόστιμη και οικονομική συνταγή που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

Αλεύρι – 4 φλιτζάνια
Νερό – 1,5 ποτήρια
Βότκα – 1 κουταλιά της σούπας .
Αυγά κοτόπουλου – 1 τεμ.
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Κιμάς αναμεικτος- 500 g
Κρεμμύδι – 2 τεμ.

Μαγείρεμα:

1. Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τον κιμά που φτιάχτηκε από διάφορα είδη κρέατος. Ανακατέψτε τον κιμά με μυρωδικά και κρεμμύδια.
2. Ρίξτε το μισο αλεύρι σε ένα μπολ, ρίξτε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ρίξτε μια πρέζα αλάτι.
Ανακατέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας ή με μια σπάτουλα και πάρτε μια υψη ζύμης κρέμας.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπολοιπο αλεύρι με ένα σπασμένο αυγό, το φυτικό λάδι, τη βότκα και το αλάτι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε μεσα και τη ζύμη κρεμα και ανακατεύουμε όλο το μείγμα με τα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στην ακρη.

4. Αφου πέρασει μιση ωρα κόβουμε την ζύμη στα δυο και πλαθουμε δυο κορδονια. Καθε κορδονι το κοβουμε σε κομματια 4-5 εκ.
5. Ανοιγουμε με τον πλαστη τα ζυμαρακια και βάζουμε λίγο κιμά πάνω στη ζύμη.
Φτιάχνουμε τις άκρες με τα χέρια μας και πιέζουμε προς τα κάτω με ένα πιρούνι και κοβουμε με ένα πιατο.


5. Απλώνουμε τις κιμαδοπιτες σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να κανουν κρούστα.



Καλή όρεξη!!!!

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανες στην σχάρα ή στο σχαροτήγανο…δεν έχετε φάει καλύτερες
Επόμενο άρθροBaby Πατάτες στο τηγάνι με τυρι