Κοτόπουλου με ρύζι και σάλτσα καρυ

Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και γευστικό, η σάλτσα κάρυ είχε την τέλεια ισορροπία μπαχαρικών και το ρύζι ήταν μαγειρεμένο άψογα.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα ή δείπνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα δείπνο.

Υλικά

Στήθος κοτόπουλου – 600 γρ.
Κρεμμύδια – 2 τεμ.
Κοκκινη πιπεριά – 1 τεμ.
Σκόρδο – 3-4 σκελίδες
Κρέμα γάλακτος 20-22% – 500 γρ.
Κάρυ – 1 κουταλιά της σούπας
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας
Ντοματοπελτέ – 2 κουταλιές της σούπας
Αλεσμένο τζίντζερ – 1 κουταλιά της σούπας
Κύμινο – 0,5 κουτ.
Νιφάδες τσίλι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι – για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους ψιλοκόβουμε κόβουμε το σκόρδο. Βάλτε το τηγανητό κοτόπουλο σε άλλο πιάτο. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε σκόρδο και την πιπεριά.
Τηγανίζουμε τα πάντα, προσθέτουμε πελτε ντομάτας, κύμινο, πάπρικα, τσίλι, κάρυ, τζίντζερ, αλάτι.
Μαγειρεύουμε τα πάντα και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλατος. ανακατεύουμε τα πάντα καλά και ρίχνουμε το τηγανητό κοτόπουλο. Σιγοβράστε για 5-6 λεπτά, έως ότου η κρέμα πήξει. Βάζουμε το βραστό ρύζι σε ένα πιάτο και το κάρυ κοτόπουλο απο πάνω. Ολα είναι έτοιμα !!

Το κάρυ κοτόπουλου είναι νόστιμο!

Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο αυτό το πιάτο:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στο πιάτο, όπως κρεμμύδι, πιπεριές ή καρότα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη ρυζιού, όπως ρύζι μπασμάτι ή ρύζι καστανό.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο ​​κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Είμαι σίγουρος ότι θα λατρέψετε αυτό το πιάτο όσο κι εγώ!

Προηγούμενο άρθροΟικογενειακή πίτσα…με δοκιμασμένη συνταγή ζύμης
Επόμενο άρθροΥπέροχη Σαλάτα λάχανο με λάιμ