Κοτόπουλο σε σάλτσα λευκού κρασιού με ρύζι και μανιτάρια

Πεντανόστιμο πιάτο, με ζουμερό κοτόπουλο και πλούσια σάλτσα γεμάτη αρώματα. Το λευκό κρασί δίνει μια ξεχωριστή γεύση και τα μανιτάρια προσθέτουν υφή και νοστιμιά. Το ρύζι συμπληρώνει ιδανικά το πιάτο, απορροφώντας όλη την υπέροχη σάλτσα.

Σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους!

Μερικά ακόμα σχόλια:

  • Η σάλτσα είναι απλά θεϊκή! Θέλω να βουτήξω μέσα όλο μου το ψωμί!
  • Τα μανιτάρια είναι τόσο ζουμερά και νόστιμα!
  • Το κοτόπουλο είναι ψημένο τέλεια! Μαλακό και ζουμερό, λιώνει στο στόμα!
  • Το ρύζι απορροφάει όλη τη γεύση της σάλτσας!
  • Είναι ένα πιάτο που τρώγεται με ευχαρίστηση!
  • Συγχαρητήρια στον μάγειρα! ‍‍

Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό (ή τα αγαπημένα σας μέρη, στήθος ή μπούτι)
500γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
200γρ. ρύζι μπασμάτι (1 φλιτζάνι τσαγιού)
400γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό για το βράσιμο του ρυζιού (1 ½ φλιτζάνι)
¾ του φλιτζανιού καλαμπόκι, κατεψυγμένο ή φρέσκο ή σε κονσέρβα (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκόρδο, χοντροκομμένο
180 ml λευκό κρασί, (1 ποτήρι κρασιού)
1 λεμόνι, ο χυμός του
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1/3 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε 6 μερίδες και αφαιρούμε τα κόκκαλα.
Βάζουμε τα κόκκαλα του κοτόπουλου και τις φτερούγες σε μια κατσαρόλα.Γεμίζουμε με νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάλει στην επιφάνεια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα.
Σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σ ένα μπολ και το σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό μέχρι να σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις σωταριστούν λίγο ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Πλένουμε το ρύζι αλλάζοντας 3 νερά και το στραγγίζουμε.Το βάζουμε σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου η σκέτο νερό.
Βάζουμε το βούτυρο το καλαμπόκι (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Για τα μανιτάρια βάζουμε μια κ.σ. βούτυρο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα χουμε κόψει σε φέτες.Αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Για την σάλτσα κοτόπουλου βάλτε τους χυμούς απ το κοτόπουλο σ ένα μπολ και χρησιμοποιήστε το μπλέντερ χειρός για να ανακατέψετε.
Στο τηγάνι που σωτάραμε τα μανιτάρια βάζουμε μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο και δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να πάρουν μια βράση.
Μόλις βγάλει φυσαλίδες προσθέτουμε το ζουμί του κοτόπουλου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο, το ρύζι, τα μανιτάρια στο πιάτο και ρίχνουμε τη σάλτσα κρασιού από πάνω.
Πολύ νόστιμο πιάτο, πραγματικά θα το απολαύσετε !!!!!!!!!!

Καλή όρεξη!!!!

Προηγούμενο άρθροΕορταστική Κέικ Σαλάτα
Επόμενο άρθροΚέικ με πολτό λεμονιού /χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη και αλεύρι