Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Το λαχανόρυζο κοκκινιστό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα. Είναι πλούσιο, θρεπτικό και γεμάτο γεύση, ενώ παράλληλα είναι απίστευτα εύκολο στην παρασκευή του.

Αυτό που λατρεύω σε αυτό το πιάτο είναι η ισορροπία των γεύσεων. Η γλυκιά γεύση από το κρεμμύδι και τα καρότα, η δροσιστική πινελιά από το λάχανο, η γεύση από τον πελτέ από το πιπέρι συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα.

Υλικά

1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
850ml νερό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το καρότο,το σέλινο,το λάχανο και τα σοτάρουμε για 7 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χάσει τον όγκο του το λάχανο.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Συνεχίζουμε με το πελτέ και έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά.
Ελέγχουμε στη διάρκεια αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό να το προσθέσουμε.
Όσο είναι ακόμη ζουμερό το αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο αν θέλουμε και το χυμό του λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Κασσερόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΡολάκια Σταφίδας ή σοκολάτας