Μαγειρίτσα Παριανή της Αργυρώς

Η συνταγή της Αργυρώς για Μαγειρίτσα Παριανή ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και την απλότητά της, φέρνοντας στο τραπέζι μας τα πιο αγνά υλικά και τα αρώματα του Πάσχα. Η λεπτή ισορροπία γεύσεων, με το αρνίσιο συκώτι και τα έντερα να δένουν αρμονικά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και τον άνηθο, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που αγγίζει την ψυχή

Υλικά Συνταγής

1 συκωταριά από μικρό αρνί
1 αντεριά από μικρό αρνί
2 μαρούλια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (μικρά) με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή για την πασχαλινή παριανή μαγειρίτσα, καθαρίζοντας πρώτα τα εντεράκια, γυρνώντας τα µέσα έξω µε ένα στυλό ή µολύβι. Τα ξεπλένουµε και τα βάζουµε σε µπολ. Στύβουµε 1 λεµόνι και ρίχνουµε λίγο αλάτι. Τα αφήνουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες, µέχρι να ασπρίσουν. Μπορούµε να το κάνουµε και µία µέρα πριν.

Έπειτα τα ξεπλένουµε καλά και πιάνοντας 2-3 έντερα τα πλέκουµε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεµατάµε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουµε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουµε σε πολύ ψιλά κοµµάτια.

Καθαρίζουµε τη συκωταριά και τη ζεµατάµε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Τη στραγγίζουµε και την αφήνουµε να κρυώσει. Την ψιλοκόβουµε σε πολύ µικρά κοµµάτια.

Χοντροκόβουµε τα µαρούλια και τα ζεµατάµε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουµε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και προσθέτουµε τα κρεµµύδια. Τα αφήνουµε να µαλακώσουν σε  µέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια την ψιλοκοµµένη συκωταριά και τα ψιλοκοµµένα εντεράκια. Ανακατεύουµε καλά. Καλύπτουµε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουµε την κατσαρόλα. Αφήνουµε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουµε το ρύζι, τα µαρούλια και αλατοπιπερώνουµε. Σιγοβράζουµε 15 λεπτά. Στον τελευταίο βρασµό προσθέτουµε µπόλικο άνηθο.

Για το αυγολέµονο της μαγειρίτσας

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με φρέσκo αρακά, λιαστές ντομάτες και γαρίδες
Επόμενο άρθροΥπέροχα Τριαντάφυλλα Ραβιόλι