Μανιατικη Γαλατοπιτα

Μανιάτικη Γαλατόπιτα από την πρώτη μπουκιά, σε ταξιδεύει σε γραφικά χωριά της Μάνης, γεμάτα με πέτρινα σπίτια και μυρωδιές από φρεσκοψημένο ψωμί. Το χρυσαφένιο φύλλο, τραγανό απ’ έξω και αφράτο από μέσα, αγκαλιάζει μια κρέμα πλούσια και γεμάτη γεύση, με άρωμα από βούτυρο και κανέλα.

Κάθε μπουκιά είναι μια γλυκιά εκρηξη που ξυπνάει τις αισθήσεις. Η γαλατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι, και μπορεί να απολαυστεί σε κάθε περίσταση. Είτε για πρωινό, είτε για επιδόρπιο, είτε για κέρασμα στους αγαπημένους σας, η Μανιάτικη Γαλατόπιτα θα σας μαγέψει.

Υλικα :

3 ποτηρια γαλα,
1 κουπα ζαχαρη,
μισο ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,
3 αυγα,
βανιλια,
λιγο φρεσκο βουτυρο,
κανελα για οταν ψηθει.

Εκτελεση :

Ανακατευουμε γαλα, αυγα ζαχαρη σιμιγδαλι.
Τοποθετουμε στη φωτια και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να πηξει.
Ριχνουμε την βανιλια, σβηνουμε την φωτια προσθετουμε το φρεσκο βουτυρο, ανακατευουμε και ριχνουμε σε βουτυρωμενο ταψι.
Ψηνουμε σε μετριο φουρνο για περιπου 30 με 40 λεπτα .
Μολις κρυωσει πασπαλιζουμε με κανελα.

*** η μια δοση ειναι για μικρο ταψακι. λιγο πιο μεγαλο απο αυτο που βαζουν στα ζαχαροπλαστια τα στρογγυλα τα γλυκα ταψιου. Αν θελετε βαζετε αναλογικα τα υλικα για διπλη δοση. ***


*** καλη επιτυχια ***

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜουσταλευριά χωρίς ζάχαρη με βρώμη
Επόμενο άρθροΓεμιστες πιπεριές με τυριά και κρέμα γάλακτος .