Μηλοπιτάκια

Αυτά τα μηλοπιτάκια νηστείας είναι αφράτα, ζουμερά και γεμάτα με γλυκιά γεύση μήλου. Η ζύμη τους είναι μαλακή και εύκολη στο χειρισμό, ενώ η γέμιση από μήλα, κανέλα λιώνει στο στόμα.

Είναι ιδανικά για:

  • Ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή σνακ
  • Επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα
  • Κέρασμα σε φίλους και οικογένεια

Μπορείτε να τα φτιάξετε με:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Χυμό πορτοκαλιού ή νερό
  • Μήλα, κανέλα, και καρύδια (προαιρετικά)

Και το καλύτερο;

  • Είναι νηστίσιμα και vegan!
  • Χωρίς βούτυρο, αυγά ή γάλα!
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!

Τι περιμένετε λοιπόν; Φτιάξτε τα δικά σας μηλοπιτάκια νηστείας και απολαύστε τα!

Υλικά

Για την ζύμη:
· 1 ποτ. Σπορέλαιο
· 1 ποτ. Χυμό πορτοκάλι (φρέσκο καλύτερα)
· 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
· 2 κ.γλ. μπέικιν
· 1 πρέζα αλάτι
· Αλεύρι (περίπου 600 γρ.)
Για την γέμιση:
· 2 μήλα κόκκινα τριμμένα στον τρίφτη
· 1 κ.σ. Κανέλα
Προαιρετικά:
· 1/2 φλ. καρύδια πολύ ψιλοκομμένα
· 1 κ.γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
· 2 κ.σ. Ζάχαρη
· 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
· 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μήλα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Ανακατεύουμε με την σειρά τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Έτοιμη.
4. Παίρνουμε λίγη ζύμη (όσο ένα μεσαίο αβγό περίπου) και το ανοίγουμε όσο περίπου η παλάμη μας. Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε την ζύμη με πλάστη (πάχος όσο 1 δάχτυλο) και να κόψουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε απαλά σε μισοφέγγαρο. Πατάμε απαλά τις άκρες να κλείσουν. Η γέμιση ίσως βγάλει λίγα υγρά καθώς κλείνουμε την ζύμη, είναι κάτι φυσιολογικό γιατί η γέμιση είναι ζουμερή.
5. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 20 λεπτά περίπου.
6. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα όταν κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με Πορτοκάλι Καλογερικός
Επόμενο άρθροΛαχταριστό Σοκολατένιο Κεικ Σοκολάτας (Νηστίσιμο )