Μπατζίνα

Η μπατζίνα της γιαγιάς μου δεν ήταν απλά μια πίτα. Ήταν ένα έργο τέχνης, φτιαγμένο με αγάπη, μεράκι και τα πιο αγνά υλικά. Το άρωμα που έβγαζε όταν ψήνονταν στο φούρνο πλημμύριζε όλο το σπίτι, ζεσταίνοντας την ψυχή και ξυπνώντας αναμνήσεις από παιδικά καλοκαίρια.

Η γεύση της ήταν μοναδική. Η τραγανή κρούστα σιγοέλιωνε στο στόμα, δίνοντας τη θέση της σε μια γέμιση πλούσια σε γεύσεις και υφές. Κολοκύθι, κρεμμύδι, τυρί, μυρωδικά, όλα παντρεύονταν αρμονικά, δημιουργώντας μια συμφωνία γεύσεων που άφηνε το στόμα γεμάτο ευχαρίστηση.

Υλικα

4 κολοκυθάκια,
3/4 ποτηριού γάλα,
2 ποτήρια αλεύρι και κάτι,
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο,
1 μπεικιν παουντερ,
2 αυγα,
πιπέρι,
αλάτι,
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα..

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια τα αλατιζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά..
Τα στιβουμε καλά..ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτουμε το κολοκύθι και το τυρί..
ανακατεύουμε καλά..(θέλουμε να γίνει ένας σφιχτός πηχτός χυλός) απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 40-50 λεπτα στους 180C…

ΠΗΓΗ: Irini Baxevani

Προηγούμενο άρθροΚέικ βρώμης με τριμμένη καρύδα και τσιπ μαύρης σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚέικ σιροπιού με κολοκύθα και σιμιγδάλι