Δείτε Επίσης: Η Νηστίσιμη Πίτα της γιαγιάς Ελευθερίας | Ζουμερά Ντολμαδάκια Νηστίσιμα…με σάλτσα λεμονιού

Νηστίσιμα Τρίγωνα Λιοπιτάκια !!!
**************************************

Αυτά τα νηστίσιμα τρίγωνα λιοπιτάκια με ελιές, κρεμμύδια και γάλα σόγιας είναι μια απόλαυση που αγγίζει την τελειότητα! Η τραγανή ζύμη, γεμάτη με πλούσια γεύση από ελιές και κρεμμύδια, αγκαλιάζεται από το απαλό γάλα σόγιας, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο που θα σας ενθουσιάσει.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη: Είναι εύκολη στην παρασκευή, αφράτη και τραγανή. Το ελαιόλαδο προσδίδει υπέροχη γεύση και άρωμα.
  • Η γέμιση: Ο συνδυασμός ελιών και κρεμμυδιών είναι κλασικός και ταιριάζει τέλεια. Η ποσότητα των υλικών είναι ιδανική, προσφέροντας πλούσια γεύση χωρίς να βαραίνει το πιτάκι.
  • Το γάλα σόγιας: Δίνει μια ωραία υγρασία στο πιτάκι και ενισχύει τη γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γάλακτος σόγιας σας αρέσει.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως ψιλοκομμένη πιπεριά, ντομάτα ή μανιτάρια.
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο πιπέρι ή πάπρικα στην γέμιση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα πιτάκια αντί να τα τηγανίσετε.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα νηστίσιμα τρίγωνα λιοπιτάκια είναι μια εύκολη, γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε στιγμή. Ιδανικά για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή βραδινό, θα σας χορτάσουν και θα σας χαρίσουν απόλαυση. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Η Συνταγή είναι της Mari Glasgow
Τριγωνικά πιτάκια με ελιές και κρεμμύδια!
Τραγανό και νόστιμο!! Δοκιμάστε… Εύκολη συνταγή!!
Τέλειο για περίοδο νηστείας!!

Υλικά:

250 g φυλλο κρούστας
• 2-3 κόκκινα κρεμμύδια,
• 1 φλιτζάνι ελιές, χωρίς πύρινα
• 2-3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 2 κουταλιές βρώμης,
• 1/3 φλιτζάνι αυθεντικό γάλα σόγιας,
• φρέσκια ρίγανη, δυόσμο,
• αλάτι & πιπέρι.

Επιπλέον
• Ελαιόλαδο για βούρτσισμα
• Σουσάμι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
****************************

Ετοιμάστε πρώτα το γέμισμα
1) • Κόψτε τα κρεμμύδια. Βγάλε τους πύρινες ελιάς και κοψτε τις ελιές σε φέτες.
2) • Αλέστε σε μίξερ την βρώμη για να γίνει σκόνη.
3) • Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά . Ρίχνουμε τις ελιές, προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια / με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι /& ζάχαρη.
Σοτάρετε τα μέχρι να μαλακώσουν.


4) • Προσθέτουμε ρίγανη / δυόσμο και βρώμη. • Ανακατέψτε λίγο. • Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. • Αφαιρέστε από τη φωτιά. • Δοκιμάστε για αλάτι. • Αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη. Το γέμισμα έγινε.

5) • Κόψτε τη σφολιάτα φύλλου σε ίσα μέρη κατά μήκος όπως φαίνεται παρακάτω. Βούρτίστε με λίγο λάδι.
6) • Βάλτε στη γωνία 1 κ. σούπας από την γέμιση.


7) • Ξεκινήστε το περιτύλιγμα σε σχήμα τριγώνου, προσέχοντας να μην αφήνετε την γέμιση να βγει από το φύλλο.

8) • Τοποθετήστε τα τρίγωνα σε ένα ταψί. Βουρτσίστε με λίγο λάδι από πάνω και πασπαλίζουμε με σπόρους σουσαμιού, ηλιόσπορους κτλ. όπως επιθυμείτε. (χρησιμοποίησα σπόρους σουσαμιού)

• tip: Φροντίστε να καλύψετε το φύλλο με μια υγρή πετσέτα κουζίνας

9) • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°Celsius για 25-30 λεπτά !! Ευχαριστούμε!

Δείτε Επίσης: Η Νηστίσιμη Πίτα της γιαγιάς Ελευθερίας | Ζουμερά Ντολμαδάκια Νηστίσιμα…με σάλτσα λεμονιού

Ακολουθήστε την  mari glasgow sto instagram 

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με γλυκόξινη κρέμα
Επόμενο άρθροΗ Καλύτερη Γαριδομακαρονάδα