Πατατόπιτα στο τηγάνι

Τι να πει κανείς για αυτό το κλασικό και αγαπημένο πιάτο; Η τραγανή κρούστα, η αφράτη ζύμη, η πλούσια γέμιση… Απλά τέλεια!

Είτε την προτιμάτε σκέτη, είτε με τυρί, είτε με σως, η πατατόπιτα στο τηγάνι είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή που θα σας χορτάσει και θα σας ικανοποιήσει.

Είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, για ένα ελαφρύ δείπνο ή για ένα νόστιμο σνακ.

Υλικά

1 κιλό πατάτες
3 αυγά, πρόσθεσα
1 κεφαλή τριμμένο κρεμμύδι,
400 γραμμάρια τεμαχισμένο τυρί,
1 κσ βούτυρο ή λάδι
Μιση χούφτα δυοσμο
Αλάτι!

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τρίφτη, τρίβω τις πατάτες και τις αφήνω να στραγγίσουν. Χτύπησα τα αυγά, πρόσθεσα τριμμένο κρεμμύδι, τριμμένο τυρί, δυόσμο και αλατίζω ελαφρά. Στυψυε ελαφρά τις πατάτες, προσθέστε στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Εβαλα το τηγάνι σε δυνατη φωτιά και έβαλα ένα κομμάτι βούτυρο και έριξα το μείγμα σε όλο το κάτω μέρος, πιέζοντας ελαφρά. Κάλυψα με ένα καπάκι και μειωσα την φωτια στο ματι.
Μετά από 20 λεπτά (οι άκρες έγιναν κόκκινες) γύρισα με τη βοήθεια μιας μεγάλης πλάκας, έβαλα πάλι βούυρο στο τηγάνι και επέστρεψα την πατατόπιτα για να τηγανίσουμε και στην άλλη πλευρά.

Καλή Συνέχεια σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια πορτοκαλιού χωρίς καθόλου γαλακτοκομικά ή αυγά
Επόμενο άρθροΚέικ με 2 βελούδινες κρέμες και κεράσια