Τραγανά Καλαμαράκια

Καλαμαράκια τραγανά, Θησαυρός γευστικός, Στο πιάτο μου αχνιστά, Και η όρεξη ανοίγει ολοένα!

Και τώρα, ας περάσουμε στα specifics:

  • Κουρκούτι: Χρυσαφένιο, τραγανό, αγκαλιάζει τα καλαμαράκια με μια ζεστή αγκαλιά.
  • Καλαμαράκια: Φρέσκα, ζουμερά, τρυφερά, λιώνουν στο στόμα.
  • Συνοδευτικά: Σως ταρτάρ, λεμόνι, μαϊντανός, η απόλαυση απογειώνεται.
  • Γεύση: Θαλασσινή, αλμυρή, με μια πινελιά λεμονιού, ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.
  • Εμφάνιση: Πεντανόστιμα, λαχταριστά, έτοιμα να κατακτηθούν.

Και τέλος, ας δούμε μερικά bonus:

  • Ποικιλία: Σερβίρονται σκέτα, με ρύζι, με μακαρόνια, ταιριάζουν με όλα.
  • Περίσταση: Ιδανικά για ούζο, τσίπουρο, κρασί, ταιριάζουν σε κάθε στιγμή.
  • Αίσθηση: Χαρά, ικανοποίηση, απόλαυση, κάθε μπουκιά μια μικρή γιορτή.

Συμπέρασμα:

Τα Τραγανά Καλαμαράκια δεν είναι απλά ένα πιάτο, είναι μια εμπειρία!

Tip: Για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι καλά ζεσταμένο πριν ρίξετε τα καλαμαράκια.

Συστατικά

750 g Καταψυγμένα καλαμαράκια
3 φλιτζάνια σκληρό σιμιγδάλι, 500g
2 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας μπεικιν
Τριμμένο πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Οδηγίες

Αποψύξτε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε την επικάλυψη.
Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μπολ και μετά χωρίστε τα εξίσου σε δύο μπολ. Γεμίστε επίσης ένα μπολ με κρύο νερό για να το έχετε στο πλάι.
Πλύνετε το καλαμάρι με κρύο νερό, κόψτε το σε δαχτυλίδια 1cm. Η διαδικασία επικάλυψης διαρκεί λίγο και ως εκ τούτου αφήνω τα δαχτυλίδια καλαμαριού σε ένα μπολ με παγωμένο κρύο νερό και στη συνέχεια στραγγίζω μια παρτίδα κάθε φορά.
Το καλαμάρι πρέπει να είναι στραγγισμένο από περίσσεια νερού αλλά να μην έχει στεγνώσει εντελώς, καθώς αυτό το λίγο νερό θα το βοηθήσει να ρουφήξει το σιμιγδάλι.
Σε αυτό το στάδιο, έχετε το στραγγισμένο καλαμάρι, τα δύο μπολ με σιμιγδάλι και το μπολ με κρύο νερό μπροστά  σας.


Πρώτα καλύψτε καλά το καλαμάρι στο πρώτο μπολ με σιμιγδάλι και στη συνέχεια βυθίστε γρήγορα το καλαμάρι στο κρύο νερό. Το σιμιγδάλι θα ξεπλυθεί, αλλά λίγο θα είναι εκεί για να αυξήσει την επιφάνεια του.
Αυτό σημαίνει ότι όταν το βυθίζετε στο δεύτερο μπολ με σιμιγδάλι, το σιμιγδάλι θα κολλήσει σε αυτό πολύ καλύτερα και θα σχηματιστεί παχύτερη επίστρωση. Αφήστε στην άκρη σε ένα πιάτο μετά τη δεύτερη επικάλυψη και επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο καλαμάρι.


Συνεχίστε με τα καλαμάρια που είναι στο παγωμένο κρύο νερό και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία προετοιμάστε το τηγάνι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι να κάψει με αρκετό ελαιόλαδο ύψους τουλάχιστον 2 εκατοστών. Τηγανίστε το καλαμάρι σε μικρές παρτίδες όταν το λάδι είναι ζεστό, για 1,5-2 λεπτά. Μην το αφήσετε περισσότερο από αυτό καθώς το καλαμάρι θα είναι πολύ λαστιχωτό.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι με σχισμή για να μαζέψετε το καλαμάρι και αφήστε το σε μια πιατέλα στρωμένη χαρτοπετσετα, αυτό σημαίνει ότι θα διατηρείται η τραγανότητα.
Σερβίρετε το καλαμάρι ζεστό με μερικές σφήνες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: myfamilysfooddiary.com

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για αφράτα Κοκκάκια
Επόμενο άρθροΚοκινιστό Σπανακόρυζο…είναι απίστευτο