Σιμιγδαλόπιτα Αλάδωτη

Υλικά:

½ φλιτζανιού ταχίνι
¾ φλιτζανιού νερό
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 ξύλα κανέλλας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ταψί  και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ώσπου να δέσει. Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

 

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

 

Semolina Pie without oil

Ingredients:
1/2 cup tahini
3/4 cup water
¼ cup lemon juice
2 cups of sugar
1 cup orange juice
1 cup water
1 teaspoon cinnamon
½ teaspoon cloves
3 1/2 cups coarse semolina
1 cup blanched almonds
For the syrup:
3 cups of sugar
2 cups of water
1 tablespoon lemon juice
2 cinnamon sticks

Implementation:

Whisk tahini and 3/4 water cup with the lemon juice until it whitening. Add one by one sugar, orange juice, water, cinnamon, cloves and semolina , whisking the mixture.
Pour it into a pan and cover with almonds all over the surface. Bake at 350 F  for about 45 minutes.
In the meantime, we have prepared the syrup by boiling all the ingredients until it thicken.
As soon as we remove the semolina pie from the oven, pour it immediately with the cold syrup.

Good Luck

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλοπιτάκια
Επόμενο άρθροΤυροπρασόπιτα στριφτή της Αλεξάνδρας