Σκορδομακαρονάδα με μανιτάρια

Απλή, γευστική και θρεπτική, η μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο για κάθε περίσταση. Χωρίς σάλτσα, αφήνει τα υλικά να πρωταγωνιστήσουν, αναδεικνύοντας τα αρώματα και τις υφές τους.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα:

  • Ελαφριά και υγιεινή: Χωρίς βαρύ σάλτσα, η μακαρονάδα γίνεται πιο εύπεπτη και κατάλληλη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
  • Γεμάτη γεύση: Το σκόρδο προσθέτει μια πικάντικη νότα, ενώ τα μανιτάρια προσφέρουν γήινες γεύσεις και υφές.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα είδη μανιταριών, όπως πορτσίνι, λευκά ή κρεμινί, για να εμπλουτίσετε τη γεύση.

  • Εύκολη και γρήγορη: Το πιάτο ετοιμάζεται σε ελάχιστα λεπτά, ιδανικό για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.
  • Προσιτή: Τα υλικά είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Πώς να την κάνετε ακόμα πιο νόστιμη:

  • Σοτάρετε το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά, αφού τα έχετε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προσθέστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
  • Σερβίρετε με τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα (προαιρετικά).

Συστατικά

250 γραμμάρια Σπαγγέτι
⅓ φλιτζάνι Ελαιόλαδο χωρισμένο
200 γραμμάρια λευκά Μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
100 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
7-8 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 – 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη (εγω δεν ειχα διαθέσιμη)
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά.

Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σε χαμηλή φωτιά, σοταρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε νιφάδες τσίλι και το κρατημένο νερό για ζυμαρικά, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε το να μαγειρευτεί και να σωθεί
μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί η σάλτσα (περίπου 2-3 λεπτά).
Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά μέχρι η σάλτσα να επικαλύψει τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε και με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για φυσικό λουκούμι…Πώς να φτιάξετε αυθεντικό λουκούμι στο σπίτι
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια