Τηγανίτες με μέλι και καρύδι

Αυτές οι τηγανίτες δεν είναι απλά ένα πρωινό ή ένα γλυκό, είναι μια εμπειρία! Η αφράτη υφή τους, η γλυκιά γεύση του μελιού και η τραγανή υφή των καρυδιών συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν μια απόλαυση που θα σας ξετρελάνει.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Το μέλι δεν είναι ούτε πολύ γλυκό ούτε πολύ πικρό, και τα καρύδια προσθέτουν μια ωραία πινελιά τραγανότητας.
  • Η αφράτη υφή: Οι τηγανίτες είναι пухленькие και μαλακές, και λιώνουν στο στόμα.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη στην παρασκευή, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.

  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως κανέλα, βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού, για να δώσετε στις τηγανίτες τη δική σας πινελιά.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι τέλεια για ένα γρήγορο πρωινό, ένα υγιεινό σνακ ή ένα λαχταριστό γλυκό.

Υλικά

1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
3/4 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ, προσθέστε νερό και λάδι και ανακατέψτε καλά.
Ανακατέψτε το μίγμα για περίπου 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα με κουταλιές της σούπας και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν στις δύο πλευρές.

Ραντίστε με μέλι, κανέλα και τα τριμμένα καρύδια
(άλλες προτάσεις είναι σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού, ζάχαρη ή πετιμέζι θα μπορούσαν να είναι
και αλμυρές με φέτα). Εκανα περίπου 9 με τα υλικά αυτά, έτσι διπλασιάστε τη συνταγή,
εάν θέλετε περισσότερα 😀

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ λεοπάρ
Επόμενο άρθροΚρέμα με Σάλτσα Καραμέλας – Θα φτιάχνετε αυτό το γλυκό κάθε μέρα, Χρειάζεται μόνο 10 λεπτά!