Παρφέ Βανίλιας

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Στρατου Πετρου

Το παγωτό Παρφέ Βανίλιας δεν είναι απλά ένα δροσιστικό επιδόρπιο.  Η κρεμώδης υφή του, η πλούσια γεύση βανίλιας και η αφράτη σαν σύννεφο υφή του το καθιστούν ακαταμάχητο.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη δροσιάς και γεύσης, που ξυπνάει μνήμες από καλοκαιρινές βόλτες στην πλατεία, ξέγνοιαστες παιδικές στιγμές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Υλικά για 2 κιλά

200 γρ Ασπράδι Αυγού
400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 βανίλιες ή υγρή βανίλια
1000 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα ή
αποξηραμένα φρουτάκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα και όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλετε.
Μόλις έχουν καβουρδιστεί τα αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσω
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό.
Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε το ασπράδι αυγού με την ζάχαρη και την βανίλια και το βάζουμε επάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει Μπεν-Μαρι, και ανακατεύουμε να ζεσταθεί το μείγμα να ασπρίσει και γενικά όταν ακουμπάμε με το δάχτυλο μας να είναι αρκετά ζεστό και να έχει λιώσει η ζάχαρη.
Το αποσύρουμε από την κατσαρόλα το μπολ και το χτυπάμε με μίξερ το μείγμα να γίνει πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Οταν έχει γίνει η μαρέγκα ξεκινάμε να χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαν σαντιγί με λίγη βανίλια.
Η Δοσολογία είναι 2 κιλά παγωτό Παρφέ βανίλιας διότι γίνετε ανάρπαστο φυσικά το φτιάχνετε και με μισή δόση Ενώνουμε τα 2 μείγματα σε 2 δοσεις με την βοήθεια σπάτουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά Οταν έχουν ενσωματωθεί τα δύο μείγματα θα δείτε ότι έχει μια υπέροχη υφή.
Τέλος ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρουτάκια αν θέλετε και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το παρφέ Βανίλιας σε ταπεράκι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αμύγδαλα φιλέ προαιρετικά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη αρκετές ώρες να παγώσει
Οταν έχει παγώσει και σφίξει το παρφέ βανίλιας βγάζουμε από την κατάψυξη, η υφή του είναι μαλακή, χωρίς κρυσταλακια, αφράτο και πεντανόστιμο. Βγάζουμε μπάλες και γαρνίρουμε αναλόγως τα γούστα.

Γαρνίρουμε με γλάσσο σοκολάτας ή ένα κάποιο σιρόπι

Συνοψίζοντας:

Το Παγωτό Παρφέ Βανίλιας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που αγαπιέται από γενιές και γενιές. Η πλούσια γεύση του, η αφράτη υφή του και η νοσταλγική αύρα του το καθιστούν μια ακαταμάχητη επιλογή για κάθε περίσταση.

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα φανταστικά Codrette Kadir σε μπολ…υπέροχη γεύση!
Επόμενο άρθροΚέικ με Σφολιάτα (σαν millefeuille)