Γαλοπούλα και ρύζι σπιρωτό

Advertisement

Ετοίμασα ένα νόστιμο πιάτο με γαλοπούλα για δείπνο σήμερα.

Για 3 μερίδες χρειάζεστε:

800 γρ κρέας μπούτι γαλοπούλας
1 μέτριο κρεμμύδι / ψιλοκομμένο /
1 μεγάλο καρότο / κομμένο σε μέτρια κομμάτια /
2 πιπεριές μεσαίου μεγέθους / κόκκινες και πράσινες /
Σέλινο ρίζα, μέχρι δύο σπιρτόκουτα / κομμένα σε μικρά κομμάτια /
½ κουτ πάπρικα
¼ κουτ αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. τοματοπολτός
Λάδι
Αλάτι για γεύση / ψιλοαλεσμένη θάλασσα /
1/3 ματσάκι μαϊντανός
2 κ.σ. κοφτές κορν φλαουρ

Εκτέλεση

Έπλυνα, στέγνωσα το κρέας και παρόλο που ήταν κομμένο σε κομμάτια έκοψα μερικά από τα μεγαλύτερα σε δύο μικρότερα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνουν λιπαρά, εν τω μεταξύ τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.
Πρόσθεσα κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, σέλινο και ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού, πρόσθεσα λίγο ακόμα αλάτι, ανακάτεψα και μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αυτό κράτησε περίπου 5 λεπτά, μετά πασπάλισα με κόκκινο πιπέρι και πρόσθεσα τον πελτέ ντομάτας. Ανακάτεψα καλά και έριξα ζεστό νερό να σκεπάσει ελαφρά το κρέας.
Μαγείρεψα με ελαφρώς ανοιχτό καπάκι σε χαμηλή φωτιά / 3 στα 6 στο μάτι της κουζίνας μου / για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ή μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Ανακάτεψα το κορν φλαουρ με 100 ml. κρύο νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αφήνοντας να βράσει ξανά και να πήξει η σάλτσα / περίπου 1-2 λεπτά /. Τέλος πασπαλίζω με ψιλοκομμένο
μαϊντανό.

Advertisement

Στο μεταξύ έφτιαξα ρύζι. 1 και ½ ωρ. ρύζι πλυμένο καλά και στραγγισμένο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 3 κ.σ. λάδι. Πρόσθεσα το ρύζι και το τηγάνισα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεχωρίσει ο κάθε κόκκος εμφανώς από τον άλλο. Για μένα αυτό είναι το μυστικό του καλού ρυζιού. Μετά αλάτισα και άρχισα να ρίχνω ζεστό νερό και όταν απορροφήθηκε πρόσθεσα κι άλλο. Η αναλογία είναι 1 κουπ. ρύζι στα 3 και ½ κουπ. νερό. Όταν το ρύζι ήταν έτοιμο και απορροφούσε τα υγρά, έβγαλα την κατσαρόλα από την εστία, την σκέπασα με ένα λεπτό βαμβακερό πανί και έβαλα το καπάκι. Το αφήνω να ξεκουραστεί και την πετσέτα να απορροφήσει την υγρασία που μένει από το ρύζι.

Σέρβιρα το πιάτο ζεστό.

ΠΗΓΗ: https://inthebeniskitchen.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement