Αμπελοφάσουλα κοκκινιστά

Διαφήμιση

Υλικά

1 κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεσαίες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση

Διαφήμιση


Πλένουμε καλά τα αμπελοφάσουλα τα κόβουμε πάνω κάτω και τους αφαιρούμε τις κλωστές στα πλάγια αν υπάρχουν.
Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τα αχνίζουμε καλά μέχρι να λαδωθούν καλά όλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες ,τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τον μαιντανό, αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη καθώς και μισή κούπα ζεστό νερό.Ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ,σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 35-45 λεπτά.

Ανακινούμε την κατσαρόλα ανά τακτά διαστήματα ώστε να αποφύγουμε να κολλήσει το φαγητό μας.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί το φαγητό για να γίνει, εξαρτάται από το πόσο μαλακά θέλουμε τα αμπελοφάσουλα και η σάλτσα του να δέσει καλά.
Σερβίρουμε με φέτα και μπόλικο φρέσκο τραγανό ψωμί!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση


Διαφήμιση