Τατλίσι

Advertisement

Είναι πολύ παρόμοιο με τον Μπακλαβά, αλλά εδώ υπάρχει σιμιγδάλι και ένα γάλα και αυγά,
που το κάνουν πολύ ζουμερό και νόστιμο. Μερικοί προσθέτουν και καρύδια μέσα ή από πάνω, δεν έβαλα.
Δεδομένου ότι χρησιμοποίησα ένα μικρό ταψί, μείωσα τις δόσεις. Αλλά θα γράψω τη συνταγή και στο πρωτότυπο

Υλικά

Φύλλα Κρούστας (περίπου 10 κομμάτια ήταν αρκετά για μένα)
Σιμιγδάλι – 1 κουπα (χρησιμοποιείσα λιγότερο)
Βούτυρο αγελάδας – 125g (χρησιμοποίησα περίπου 50-60g)
Λάδι 125ml (περίπου 40-50ml)

Για τη σάλτσα:
2 αυγα
1 κουπα φρέσκο ​​γάλα (χρησιμοποίησα περίπου 100 ml)
1/2 κουπα Ζάχαρη (χρησιμοποίησα 2-3 κουταλιές της σούπας)
1/2 κουπα (έβαλα μερικές κουταλιές της σούπας)
1 μπέικιν πάουντερ
Βανίλια

Για το Σιρόπι:
2,5 κουπες νερό (χρησιμοποίησα 1,5 κουπα)
2 κουπες ζάχαρη (1 κουπα)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αρχικά, εφτιαξα το σιρόπι για να είναι έτοιμο για να κρυώσει. Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από
το ζεστό γλυκό. Το σιρόπι βράζει για περίπου 15 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού).
Έβαλα το λεμόνι 5 λεπτά πριν το τέλος.
Πάρτε μια κρούστα και απλώστε ελαφρά με ένα μείγμα λαδιού και βουτύρου και πασπαλίστε με σιμιγδάλι. Τυλίγεται σαν ακορντεόν και τοποθετείται σε ταψί.

Advertisement

Μόλις γεμίσει το ταψί, ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 180 γρ για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσει ελαφρώς).

Στη συνέχεια αφαιρέστε και ρίξτε τη σάλτα (αυγά, ζάχαρη, γάλα, λάδι, μπέικιν πάουντερ
και βανίλια). Επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφού αφαιρέσετε και ψύξετε ελαφρώς (περίπου 3 λεπτά), ρίξτε το κρύο. Περιμένετε περίπου μισή ώρα για να μουλιάσει.

Μπορεί να σερβιριστεί με τριμμέμ καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης.
-Το σιμιγδάλι απορροφά το σιροπι και το κέικ γίνεται πολύ ζουμερό – λιώνει στο στόμα σας

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement