Απλά … κοτόπουλο με ρύζι! 

Advertisement

Το κάνω με τον τρόπο που το θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία, όταν η αγαπημένη μου γιαγιά το μαγειρεύε! Ο καθένας έχει μια αγαπημένη συνταγή και αυτή είναι δική μου!

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα,
1 καρότο,
1 κομμάτι σέλινο.
1 κουπα ρύζι
3 /1/2 ποτήρια στραγγισμένο ζωμό
αλάτι και πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο
Βράστε το κοτόπουλο με κρεμμύδι, καρότο, σέλινο. ‘Οταν αρχίσει να βγάζει αφρούς στην επιφάνεια, παίρνουμε τρυπητή κουτάλα και βγάζουμε τον αφρό.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το κοτόπουλο με σκεπασμένη κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά και αφήνω τον ζωμό να βράσει λίγο ο οποίος γίνεται ακόμα πιο αρωματικός και πυκνός από τα λαχανικά. Βγάζω το κοτοπουλο, χωρίζω τα πόδια και τα φτερά.
Ξεχωρίζουμε και ψιλοκόβουμε κεφάλι κρεμμυδιού, προσθέτουμε το ρύζι και αφήστε το να τιγανιστεί σε ένα βαθύ τηγάνι.
Ρίχνω 1 ποτήρι στραγγισμένο ζωμό και μειώνω τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω. Όταν το ρύζι απορροφήσει το υγρό, ρίξτε το σε ένα ταψί, τακτοποιήστε το κοτοπουλο απο πάνω και προσθέστε άλλα 2 1/2 κουπες ζωμό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Γίνεται ένα υπέροχο πιάτο, το ρύζι δεν κολλάει και το κοτόπουλο έχει μια ακαταμάχητα τραγανή κρούστα! Απολαμβάνω!

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement