Υλικά

Μήλα – 275 g
Αλεύρι – 400 g (3 φλιτζάνια με όγκο 200 ml)
Γιαούρτι- 200 ml
Αυγό – 1 τεμ.
Φυτικό λάδι – 60-75 ml (30 ml για ζύμη + 30-45 ml για τηγάνισμα ψωμάκια)
Ζάχαρη – 60 g
Σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – μια πρέζα
Ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα) – 2 κουταλάκια του γλυκού

Εκτέλεση

Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι.
Ανακατέψτε τα πάντα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, προσθέστε γιαούρτι και σόδα. Ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε 300 γρ αλεύρι κοσκινισμένο.
Ας αρχίσουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Κατά τη διαδικασία του ζυμώματος, προσθέστε 30 ml φυτικού λαδιού.
Στη συνέχεια, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνετε για 15 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε λίγο τις φετες των με ένα μαχαίρι για να παρουμε πιο μικρα κομάτια.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο τραπέζι και την ανοίγουμε ενα φύλλο πιτας πάχους περίπου 4-5 mm.
Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα μήλα στην επιφάνεια της ζύμης.
Τυλίξτε το ρολό.
Σφραγίζουμε τις άκρες της ζύμης και σφραγίστε την ραφη του ρολού
Στη συνέχεια κόψτε το ρολό σε κομμάτια 3-3,5 εκ.
Ζεσταίνουμε 30-45 ml φυτικού ελαίου σε ένα τηγάνι. Το λάδι πρέπει να καλύπτει πλήρως τον πάτο του τηγανιού.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά (ώστε να τηγανιστούν και μέσα).
Στη συνέχεια, γυρίστε και από την άλλη πλευρά και τηγανίστε για άλλα 3-4 λεπτά.
Μεταφέρετε τις μηλοτηγανίτες σε ένα πιάτο, τα κρυώνετε και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Source

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.