Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι
Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι (ελαφρύ)
Ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
Νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη)
Φέτα τριμμένη
Πιπέρι
Αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Πρόσθεσε το μείγμα με τη μαγιά και ζύμωσε, προσθέτοντας σταδιακά νερό μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ την σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανοιγω φυλλα θρυμματιζω φετα με πιπερι και κανω σαλιγακρους μεχρι να τελειωσει η ζυμη ..αλλιως βεβαια μισο ζυμαρι κατω φετα και το
αλλο μισο να κλεισω ..περναω με αυγο ριχνω σουσαμι και ψηνω στους 180 μεχρι να ροδισει πανω κατω μιση ωρα
Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου