Διαφήμιση

Συστατικά

1000γρ αλεύρι για τσουρέκια
250γρ φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη (για πιο οικονομικά)
300γρ ζάχαρη
250γρ αυγά ή 150γρ αυγά και 2 κρόκους
12γρ μαχλέπι
40γρ μαγιά νωπή
250γρ γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Βήμα 1: Κάνουμε ένα προζύμι με την μαγιά, 180γρ γάλα χλιαρό και 250γρ αλεύρι. Το αφήνουμε σκεπασμένο να διπλασιαστεί.
Βήμα 2: Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα αυτό εκτός φωτιάς στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης.
Βήμα 3: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μαχλέπι, προσθέτουμε το προζύμι και τα υγρά σιγά-σιγά. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λείο.

Βήμα 4: Το αφήνουμε για 90 λεπτά να φουσκώσει και έπειτα το κόβουμε στα γραμμάρια που θέλουμε και ετοιμάζουμε τις βασιλόπιτες μας.
Βήμα 5: Τις αφήνουμε να φουσκώσουν στο ταψί για περίπου 30 λεπτά και τις περνάμε από αυγό. Από πάνω ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος είναι σχετικός εξαρτάται από το μέγεθος της βασιλόπιτας και τον φούρνο μας).

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση