Γεμιστά κουλουράκια με Καρύδια

Η αγαπημένη συνταγή της μητέρας μου!

Αυτά τα κουλουράκια καρυδιού είναι απίστευτα εύκολο να γίνουν με ζύμη και θεϊκή γέμιση καρυδιού ή φρούτων.

Συστατικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 420 γρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1 φλιτζάνι βούτυρο κρύο – 225 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια extrait-7 ml
2 αυγά θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι +1 κ.γ. γιαούρτι -200 γρ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 150 γρ
1 φλιτζάνι 1/2 καρύδια-200 γρ
1/4 φλιτζάνι ζαχαρωτά φρούτα-50 γρ

Εκτέλεση:

Διαφήμιση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και το αλάτι στο αλεύρι δημιουργώντας μια χοντρή υφή σαν ψίχα.
Προσθέστε τη βανίλια, τους κρόκους αυγών και το γιαούρτι και ανακατέψτε και ζυμώστε ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ζύμη πίτας.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (κάνει περίπου 42 μπάλες).

Διαφήμιση

Γέμιση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε ξηρούς καρπούς και ζαχαρωτά φρούτα.
Ανοίξτε τις μπαλες ζύμης σε ένα λεπτό κύκλο (12 εκ). Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε καθένα και κλειστε τη ζύμη μαζί γύρω σαν πουγκί από το μείγμα των καρυδιών.
Πιέστε σφιχτά τις άκρες. Τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά. Ψύξτε ελαφρά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αποθηκεύστε τα κουλουρια σε δροσερό μέρος.

Καλή Απόλαυση

Recipe here

Διαφήμιση

Διαφήμιση