Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό που μας θυμίζει τις γεύσεις της μαμάς. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

400 γρ. κιμά (ανάμεικτος)
1/2 φλ. ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 καρότα
1 πατάτα (σε κυβάκια)
3-4 ποτήρια νερό
1 κύβος λαχανικών

για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά ανάμεικτο με το ρύζι Καρολίνα, άνηθο, αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο να μην κολλάει στα χέρια.
Τον αφήσαμε λίγο να τραβήξει τα αρώματα του και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε 1 τριμμένο καρότο,1 🥕σε ροδέλες και μία πατάτα σε κυβάκια.
Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό και τον κύβο λαχανικών.
Μέχρι να βράσει το νερό πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.
Τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά προσθέτοντας προς το τέλος λίγο ακόμη άνηθο ψιλοκομμένο.

Για το αυγολέμονο:2 αυγά,χυμό από ένα λεμόνι και ζωμό από το φαγητό μας…💖💖

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου