Υλικά

1 κιλό ρώγες σταφυλιού (σουλτανίνα)
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Βανίλια ή 1 κλαράκι αρμπαρόριζα
Χυμός από 1/2 λεμόνι (για το τέλος)
1 φλιτζάνι νερό
Λίγα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι,την ζάχαρη,τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε για τρεις ώρες.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτουμε το νερό ,την βανίλια και σιγοβραζουμε για πέντε λεπτά (αφαιρούμε τον αφρό). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Σιγοβραζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι και να πάρει χρώμα το γλυκό. Πέντε λεπτά πριν δέσει το γλυκό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα

Συμβουλές
Επιλέξτε ώριμα και σφιχτά σταφύλια για το γλυκό σας.
Για να δέσει το σιρόπι, μπορείτε να κάνετε το τεστ του πιάτου: ρίξτε λίγο σιρόπι σε ένα κρύο πιάτο και αν στέκεται, το γλυκό είναι έτοιμο.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά, όπως κανέλα ή γαρίφαλο, κατά το βράσιμο.
Διατηρήστε το γλυκό στο ψυγείο.

Η Συνταγή είναι της κας Reggina Filippou ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️