Υλικά

1 1/2 κιλό κάστανα ακαθάριστα.
1 κγ αλάτι..
1 κιλό ζάχαρη..
3-4 κούπες νερό
1 κσ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλα
1 κγ ξινό
βανίλιες
50 ml κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα με το αλάτι για 10 λεπτά, τα βγάζουμε και φροντίζουμε να είναι ζεστά για να καθαρίσουν εύκολα…..
Βάζουμε ζάχαρη με νερό για 5-6 λεπτά ρίχνουμε τα κάστανα και την κανελα να πάρει 2 βράσεις
Το κατεβάζουμε από το μάτι και τα αφήνουμε μια νύχτα στο σιρόπι, την άλλη μέρα το βάζουμε να βράσει να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.. Το αφήνομε 6-8 ώρες..
Βγάζουμε το κάστανο βάζουμε το σιρόπι με τη γλυκόζη, τη βανίλια και το ξινό, όταν δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το κάστανο να πάρει δύο βράσεις και είναι έτοιμο!!!!!!

Marina KoutraΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ