Διαφήμιση

Γλυκό Φράουλα τυραμισου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλας.
3/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. βαλσάμικο ξύδι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε (220 γρ)
110 γρ τυρί κρέμα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 κούπες σε φέτες φράουλας
28 σαβαγιάρ
400γρ σαντιγύ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

1 πυρέξ έτοιμο για χρήση.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε την μαρμελάδα, κρασί και βαλσάμικο ξύδι. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το τυρί μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια υψηλή ταχύτητα για 1 1/2 έως 2 λεπτά, μέχρι να γίνει λείο και παχύρρευστο.
Βουτήξτε τα σαβαγιαρ στο μείγμα φράουλας για να καλυφθούν (αφήστε τα να απορροφήσουν λίγο από το υγρό).
Ευθυγραμμίστε τα σαβαγιαρ σε ένα στρώμα στο κάτω μέρος του ταψιού. Χρησιμοποίησα περίπου 14 σαβαγιαρ για κάθε στρώμα. Θα πρέπει να σπάσετε κανα 2 για να ταιριάσουν. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ρίξτε λίγο από το υγρό φράουλας πάνω από τα σαβαγιαρ στο πρώτο στρώμα. (περίπου 4 κουταλάκια του γλυκού).

Γλυκο ψυγείου φράουλα
Απλώστε το μισό από το μείγμα μασκαρπόνε πάνω από τα σαβαγιαρ και στη συνέχεια στρώστε τις μισές από τις φέτες φράουλας στο μείγμα μασκαρπόνε.


Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ, κάνοντας ένα άλλο στρώμα. Επόμενο στρώμα με το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε. 

Προσθέστε ένα στρώμα σαντιγί απλωνατας το εξίσου.

Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φράουλες από πανω.
Καλύψτε με μεμβράνη και ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα!
Εξυπηρετεί 8-10

ΠΗΓΗ: marymoccia.blog

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση