Υλικά

900gr καθαρισμένα καλαμάρια , κομμένα σε ροδέλες (αποψύχονται αν είναι κατεψυγμένα)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, στην μέση, και στη συνέχεια σε λεπτό τεμαχισμό σταυρωτά
3/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, στην μέση κομμένες
2 φλιτζάνια ντοματίνια, στα 2 ή στα 4 κομμένες εάν είναι μεγάλες
3 κλαράκια σέλινου, κομμένα σε κομμάτια 
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Βάλτε μία κατσαρόλα αλατισμένου νερού για να βράσει ακριβώς όπως θα κάνατε για ζυμαρικά. Όταν φτάσει να βράσει, ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο πάγο και νερό δίπλα στο νεροχύτη σας. Όταν το νερό πλέον βράσει, προσθέστε το καλαμάρι και μαγειρέψτε για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Αδειάστε αμέσως το καλαμάρι σε ένα σουρωτήρι και μεταφέρετε στο μπολ του πάγου με το κρύο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα. Όταν το καλαμάρι κρυώσει, ξεπλύνετε ξανά στο σουρωτήρι και πατήστε τα να φύγουν τα υγρά.

Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ, στη συνέχεια ανακατέψτε το κρεμμύδι και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε καλαμάρια, ελιές, ντομάτες, σέλινο και μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε και ανακατέψτε την σάλτσα και σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Στην ιδανική περίπτωση αφήστε τη σαλάτας να μαναριναριστεί τουλάχιστον για λίγες ώρες πριν σερβίρετε