Διαφήμιση

Υλικά

300γρ. καταιφι
125γρ (ισως και λιγο παραπανω) βουτυρο Κερκυρας
100γρ. αμυγδαλα καθαρισμενα και χοντροκομμενα
Σιροπι:
4 κουπες ζαχαρη
2 κουπες νερο
2 βανιλιες
1 στικ κανελας
λιγες σταγονες χυμο λεμονιου
Κρεμα:(η συνταγη για την κρεμα ειναι της Σοφης Τσιωπου)
1 1/2 κιλο γαλα
1 κουτι ανθος αραβοσιτου βανιλια για ζεστη κρεμα (160γρ)
1 κ.σ κορν φλαουρ γεματη
2 βανιλιες
125γρ. βουτυρο
200γρ. ζαχαρη αχνη
1 κροκο αυγου
Θα χρειαστουμε επισης 1 κουτι σαντιγι VEGETAL CREAM
2 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά. Επειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω το μίγμα του κρόκου ανακατευω καλά και την αδειάζω σ’ένα μπολ.Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.

Σε ενα ταψάκι 30*37 απλώνω το καταίφι και πασπαλίζω με τα αμυγδαλα.
Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ριχνω στο τέλος τη βανίλια.
Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο. Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο (ας είναι ζεστό) την κρέμα. Χτυπαμε στο μιξερ τη σαντιγι να αφρατεψει και προσθετουμε τις βανιλιες. Απλωνουμε τη σαντιγι πανω απο την κρεμα και διακοσμουμε οπως θελουμε. εγω πασπαλισα με αμυγδαλο φιλε.

Nikoleta KarageorgouΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση