Στριφτή Τυρόπιτα

Advertisement

Υλικά

400 γραμμ. φύλλο για πίτες
1/3 φλιτζ. γάλα
3 αβγά
100 γραμμ. γραβιέρα
600 γραμμ. φέτα
2 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές φρέσκια μέντα, κομμένη
Φρέσκο πιπέρι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε καλά το ταψί μας. Για τη γέμιση: Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, τη μέντα, το πιπέρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Για την τυρόπιτα: Παίρνουμε ένα φύλλο και το ανοίγουμε στον πάγκο. Αλείφουμε το φύλλο με λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Προσθέτουμε λίγη γέμιση.

Στη συνέχεια, πιάνουμε την άκρη του φύλλου και την τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε κιχί και τοποθετούμε το τυλιγμένο φύλλο στο κέντρο του ταψιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο του κιχί, μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο κιχί στο ταψί.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας μας και ψήνουμε στους 170 για 75 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Ακολουθήσαμε την Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement