Ζαμπονοτυρόψωμο χωρίς ζύμωμα

Advertisement

Υλικά

800 γρ αλεύρι
6 αυγά (1 κρόκος + 2 κουταλιές φρέσκο ​​γάλα από πάνω)
600 ml φρέσκο ​​γάλα
2 φακ Ξηρή μαγιά
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επιπλέον:
300 γραμμάρια τυρί φέτα
Ψιλοκομμένο ζαμπόν 200 γρ
125 γρ Λιωμένο βούτυρο
σπόρους για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε αυγά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, μαγιά με ελαφρώς ζεσταμένο γάλα. Στη συνέχεια προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά καλυμμένη με πετσέτα.
Στη συνέχεια χωρίστε τη σε δύο μέρη. Διανείμετε το ένα μέρος με πολύ λαδωμένα χέρια (επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή και κολλώδη) σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίστε με ένα μέρος από το βούτυρο (αφήστε λίγο για απο πάνω).

Τρίψτε τα 2/3 του τυριού, προσθέστε κομμάτια ζαμπόν και ρίξτε πάνω στην μισή ζύμη. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και το βούτυρο .

Advertisement

Αλείφουμε με τονκρόκο και το γάλα. Πασπαλίζουμε με σπόρους. Αφήνουμε τα ψωμιά για 10-15 λεπτά (αυτό το διάστημα ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 ‘).
Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Το ταψί έχει διάμετρο 30 cm.

 

Καλή όρεξη!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement