Ζαμπονόπιτα

Διαφήμιση

Νόστιμο πρωινό που δεν μπορείτε να αρνηθείτε.
Χορταστικό και νόστιμο πρωινό που ετοιμάζεται εύκολα. Τρώγεται μέχρι τέλους – είτε πρόκειται για πρωινό είτε για κανονικό σνακ!

✅Υλικά:

αλεύρι – 300 γρ. + 50 γρ. (δείτε το τεστ),
τυρί – 250 γρ.,
λουκάνικα (ζαμπόν) – 100 γρ.,
κεφίρ – 240 γρ.,
βούτυρο – 60 γρ.,
μπέικιν πάουντερ – 10 γρ.,
αλάτι – ¼ κουτ

✅ Πώς να μαγειρέψετε:

Διαφήμιση

Κοσκινίζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε τα πάντα με ένα σύρμα, ώστε το μπέικιν πάουντερ να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Προσθέστε μαλακό βούτυρο και τρίψτε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
Τρίβουμε το τυρί στο χοντρό του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο ή το ζαμπόν.
Προσθέστε το τυρί και το ψιλοκομμένο λουκάνικο στην ψίχα του αλευριού και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Προσθέστε κρύο κεφίρ, ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια σας.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι στο τραπέζι. Απλώνουμε τη ζύμη στο τραπέζι και τη ζυμώνουμε με το αλεύρι με τα χέρια μας.
Όσο περισσότερο αλεύρι βάλετε στη ζύμη, τόσο πιο πυκνό θα είναι στο ψήσιμο. Η ζύμη πρέπει να σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και σχηματίζουμε δύο πιτες. Το πάχος της πίτας είναι 1,5-2 cm.
Στρώνουμε την ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Κόβουμε αμέσως σε 8 τομείς.

Διαφήμιση

Βρέξτε το πάνω μέρος με κεφίρ και βάλτε το στο φούρνο.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200-210 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Περίπου 20 λεπτά.
Όσο είναι ζεστο τα κόβουμε ξανά σε τομείς.

Αποδεικνύεται ένα πολύ υπέροχο πιάτο, έχει γεύση πίτσας.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih (Не забудьте подписаться!)

Διαφήμιση

Διαφήμιση