Μπιφτέκια Κοτόπουλου χωρίς αυγό

Advertisement

Ζουμερό νόστιμο με τραγανή κρούστα μπιφτέκι, σε μια πολύ ορεκτική γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα πλούσιο γεύμα ή ένα σνακ που μπορείτε πάντα να πάρετε μαζί σας 

Υλικά

φιλέτο κοτόπουλου σε κιμά 850 γρ
ψωμιού 180-200 γρ
γάλα 200 ml (ή κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 10-15%)
βούτυρο λιωμένο 80 γρ
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από μισό καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί και το κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολάκι.
Μουσκεύουμε το ψωμί με το γάλα και με ένα πιρούνι το πιέζουμε και το κάνουμε πολτό.


Μέσα μια μπασίνα ρίχνουμε το κιμά, το πολτό ψωμιού και το λιωμένο βούτυρο.

Advertisement


Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπερι και το ζυμώνουμε το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και
το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά
Μόλις το βγάλετε απο το ψυγείο βρέξτε τα χέρια σας και σχηματιστε τα μπιφτέκια.
Κυλιστε τα μπιφτέκια μέσα στην φρυγανιά να καλυφθούν πλήρως

Εφόσο είναι όλα τα μπιφτέκια έτοιμα αρχίζω να τηγανίζω ρίχνουμε το φυτικό λάδι πάνω
σε ένα θερμαινόμενο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε χαμηλή φωτιά για περίπου
3 5 λεπτά μαζί με σκεπασμένο το τηγάνι
Έχετε έτοιμα κοκκινωπά μπιφτέκια κοτόπουλου νόστιμα ζεστά και μπορούν να φαγωθούν τόσο ζεστά όσο και κρύα.
Είναι πολύ ζουμερά και νόστιμο φροντίστε να δοκιμάσετε και να τα μαγειρέψετε

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement