Ζουμερό ψητό αρνί

Advertisement

Σας παρουσιάζω το αγαπημένο ζουμερό ψητό αρνί, το οποίο είναι πάντα παρόν στο εορταστικό πασχαλινο τραπέζι μας.

Χρειάζεσαι:

2 κιλά αρνί κατά προτίμηση από μικρό αρνάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 ματσακια φρέσκα κρεμμύδια
1 μάτσο φρέσκο ​​σκόρδο
10 κλαδάκια φρέσκου δυόσμου
2 κουτ πάπρικα
2 κουτ ξηρό δυοσμο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι για γεύση
250 ml. μπύρα
100 g βούτυρο
600 g πατάτες / κομμένες /
3 μεσαίου μεγέθους καρότα / κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια /

Εκτέλεση

Έπλυνα και στέγνωσα το κρέας. Έβαλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο ταψί. Σε αρκετά μέρη έφτιαξα σχισμές στις οποίες έβαλα τα σκόρδα κομμενα στην μεση. Αλάτισα το αρνι, το πασπαλίζω με κόκκινη και μαύρο πιπερι, και ξηρό δυόσμο και το τρίβω στο κρέας με τα χέρια μου. Το αλείφω επίσης με μαλακό βούτυρο. Έπλυνα, στέγνωσα και έκοψα τα φρέσκα ​​κρεμμύδια και το φρέσκο σκόρδο σε κυκλους. Τα απλώσαμε γύρω από το κρέας και ρίξαμε μπύρα και 250 ml ζεστό νερό. Πρόσθεσα επίσης μερικά κλαδάκια φρέσκου δυοσμου.

Advertisement

Έβαλα το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι το κρέας να πάρει ένα ωραίο χρωμα.
Μετά από αυτό το διάστημα κάλυψα το ταψί με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να το σφραγίσω καλά.

Μείωσα τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και έψησα το αρνί για άλλες τρεις ώρες. Κάθε ώρα αφαιρούσα το αλουμινόχαρτο και έριχνα ένα κουτάλι ζεστό νερό πάνω από το κρέας και μετά το κάλυπτα.
Βάζω τις φέτες πατάτες και καρότα σε ένα μπολ, στο οποίο τα αλάτισα και τα ανακατεύω. Όταν το κρέας μαγειρεύτηκε τελείως, τα μοιράσα στα ελεύθερα μέρη μεσα στο ταψί, καλύφθηκε με αλουμινόχαρτο και ψήθηκε για άλλα 30 λεπτά. Όταν ήταν εντελώς μαλακό, αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο και έψησα στο γκριλ μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ
μαύρισμα. Στην περίπτωσή μου, υπήρχε σάλτσα στο ταψί, που ήταν αυτό που στόχευα. Εάν το υγρό σας έχει μειωθεί σημαντικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο ζεστό νερό μαζί με τα λαχανικά.
Έτσι, ο συνολικός χρόνος για το ψήσιμο του αρνιού ήταν τέσσερις ώρες. Φυσικά, αυτή τη φορά εξαρτάται από το κόψιμο του κρέατος. Προτιμώ πάντα να μαγειρεύω περισσότερο για να πάρω το πιο μαλακο τελικό αποτέλεσμα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι έκοψα το κρέας σε φέτες και σερβίρισα με πατάτες, καρότα και σάλτσα. Το πιάτο τρώγεται ζεστό!
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://inthebeniskitchen.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement