Ζυμαρικά με κιμά και τυρί

Τα ζυμαρικά με κιμά και τυρί είναι ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής και Ιταλικης κουζίνας, που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο.

Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν. Τα ζυμαρικά βράζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Ο κιμάς σοτάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα και μπαχαρικά. Στη συνέχεια, τα ζυμαρικά ανακατεύονται με τον κιμά και καλύπτονται με τριμμένο τυρί. Το πιάτο ψήνεται για λίγα λεπτά στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τα ζυμαρικά με κιμά και τυρί έχουν πλούσια γεύση και είναι πολύ χορταστικά. Το τυρί προσθέτει μια επιπλέον νοστιμιά και δημιουργεί μια ωραία κρούστα. Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί με φρέσκο ψωμί ή σαλάτα.

Υλικά

360 γραμμάρια ζυμαρικά
500 γραμμάρια Κιμάς
1 μικρό κρεμμύδι
120 ml σάλτσα ντομάτας
Τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο
αλάτι
Πιπέρι

Πώς να ετοιμάσετε τη συνταγή 

1 Βάζουμε ένα τηγάνι με νερό και αλάτι στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα
αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 8 ή 10 λεπτά.

2 Στο μεταξύ, παίρνουμε τον κιμά και τον αλατοπιπερώνουμε. Το ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθούν καλά τα
μπαχαρικά στο κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο καυτό λάδι, βάζετε το κρεμμύδι που έχετε ήδη κόψει σε λωρίδες ζουλιέν και το ροδίζετε
προσθέτοντας λίγο αλάτι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί καλά.

4 Όταν ροδίσει το κρέας, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε τη φωτιά για
λίγα λεπτά, μετά σβήνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ξεκουραστεί.

5 Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας και το κρέας σε ένα πυρεξ και τα αφήνουμε
στην άκρη μέχρι να τα σερβίρουμε, οπότε θα πασπαλίσουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί.

6 Γκρατινάρουμε τα ζυμαρικά με κιμά και τυρί για λίγα λεπτά στο φούρνο ώστε να είναι ζεστά και με μια χρυσή και τραγανή στρώση. Σερβίρουμε αμέσως

Ricette Dolce Facili

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζυμαρικά με μοσχαρίσιο κιμά και τυρί τσένταρ

Ζυμαρικά με μοσχαρίσιο κιμά και τυρί τσένταρ

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
1/2 κιλό αλεσμένου βοείου κρέατος
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου μηλίτη
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
230 γραμμάρια πέννες
1 κουτ σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, για γαρνιτούρα

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, το κιμά, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύετε συνεχώς.
Στη συνέχεια, προσθέστε την πάστα ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί στο κρέας.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό κρέατος και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, και το μαϊντανό, ανακατέψτε. Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά. Τέλος, σερβίρετε με τριμμένο τυρί τσένταρ

Καλή Απόλαυση.