Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό πένες ριγωτές
• 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη από πιπεριές τσίλι
• 60 γρ. παντσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη
(κι αν δεν βρείτε, μπέικον ψιλοκομμένο)
• 600 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
και ψιλοκομμένες
• 12 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
• 1 φλΙΤΖ. του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάΖετε το ελαιόλαδο καισοτάρετε καλά την ψιλοκομμένη παντσέτα και τοσκόρδο μαΖί με το τσίλΙ. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες,αλατίΖετε και πιπερώνετε. Μόλις η σάλτσα σας έρθει και μελώσει, ρίξτε μέσα τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Βράστε τις πένες, σουρώστε τες και ανακατέψτε τες με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι, ανακατέψτε ακόμα μια φορά και σερβίρετε στα πιάτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΤΗ ΛΕΝΕ ΘΥΜΩΜΈΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΠΑΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
ΘΥΜΟ ΑΓΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΣ
ΤΟΥ ΚΑΥΤΕΡΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕΉ ΜΕ ΡΙΓΩΤΕΣ
ΠΕΝΕΣ Ή ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤI NO 7.