Δείτε Επίσης: Μπατζίνα και με καλαμποκάλευρο | Μπατζίνα, Παραδοσιακή Πίτα Θεσσαλίας

Μια πίτα για τις μέρες που η νοικοκυρά δεν πρόκαμε ν’ ανοίξει φύλλο.

Η μπατζίνα ή ζμαρόπιτα

Διαφήμιση

Θα χρειαστείς:

4 με 5 κολοκυθάκια ή 500 γρ. ψίχα κολοκύθα (ανάλογα με την εποχή)
1 με 2 αυγά
1/2 κιλού σκληρή, βαρελίσια φέτα Αγράφων
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πρόβειο
1 ποτήρι γάλα γίδινο
ένα φλιτζάνι ηλιέλαιο
500 γρ. αλεύρι ή όσο πάρει
βούτυρο

Εκτέλεση

Τρίψτε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια ή ξύστε με το κουτάλι την κολοκύθα.
Αλατίστε την ψίχα και αφήστε την να βγάλει τα υγρά της για μια ώρα περίπου, στίψτε καλά με τα χέρια.
Βάλτε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, λίγο αλάτι, το κολοκύθι σε ένα μπολ, τρίψτε μέσα και τη μισή. Ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστος, όχι νερουλός χυλός.
Βουτυρώστε ένα μεγάλο ταψί (η μπατζίνα πρέπει να είναι λεπτή), ρίξτε μέσα τον χυλό και απλώστε τον καλά, ραντίστε την επιφάνειά του με το ηλιέλαιο, τρίψτε την υπόλοιπη η φέτα σε χοντρά κομμάτια από πάνω και μοιράστε στρατηγικά φλούδες βούτυρο.
Ψήστε για καμια ώρα, ανάλογα με το φούρνο (και ανάλογα με τα γούστα σας), στους 180 βαθμούς.
Σερβίρεται αφού κρυώσει.

Διαφήμιση

Υ.Γ. η βασική συνταγή είναι ένας χυλός (αλεύρι με νερό) με λίγη φέτα και βούτυρο Τα υπόλοιπα, είναι προσθήκες κατά βούληση

Δείτε Επίσης: Μπατζίνα και με καλαμποκάλευρο | Μπατζίνα, Παραδοσιακή Πίτα Θεσσαλίας

Καλή Όρεξη

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση