ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

32 γαριδες φρέσκες, ολόκληρες Νο 3

500 γρ. μακαρόνια λιγκουινι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελιδες σκόρδο τριμμένες
χυμός από 1 λεμόνι
1 Κ.Υ. ξύσμα λεμονιού
2 Κ.Υ. μπούκοβο
1 50 ml ελαιόλαδο

Από την Καμέλια Marsalic Βουδούρη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Καθαριζοι»με τις γαριδες από το κεφάλι, την ουρά, τα τσόφλια τους και το εντεράκι τους. Σημείωση: Τα εντεράκια τα πετάμε, αλλά όλατα υπόλοιπα τα βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ετσι θαέχουμε τον καλύτερο ζωμό για να βράσουμε μέσα τα λιγκουίνι μας.
• Μόλις βράσουν για περίπου 10 λεπτά, στραγγιζουμε και πετάμε
τα τσόφλια.
• Στο ζουμί μας ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε.
• Σε άλλη κατσαρόλα αντικολλητική ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και
σοτάρουμε μέσα τις γαριδες μαζί με το μπούκοβ0 και το σκόρδο.
Σημείωση: Δεν πρέπει να σοταριστούν πάνω από 8-9 λεπτά. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
• Σβήνουμε το μάτι της κουζιΦας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα λεμονιού και τον μαιντανό και ανακατεύουμε καλά.
• Με μια μεγάλη πιρούνα προσθέτουμε τα λιγκουίνι κατευθείαν από την κατσαρόλα με τον ζωμό που έχουν βράσει. 
Σημείωση: Δεν τα στραγγιζουμε προηγουμένως, έτσι ώστε στη μεταφορά να προσθέτουμε μαζί και λιγο ζωμό.
• Ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Σημείωση: Προσοχή στο αλάτι! Δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου!