Τεμπελόπιτα

Advertisement

Γειά σας! Έφτιαξα μια γρήγορη και τεμπέλικη πίτα, αλλά νόστιμη!

Υλικά

5 τεμ. φύλλα κρούστας.
βούτυρο – 20 γραμμάρια
5 αυγά
1 κεσεδακι γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 γρ τριμμένο τυρί
300 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Σε λαδωμένο, μεσαίου μεγέθους ταψί ρίχνω κομμένα σε μικρά κομμάτια φύλλα κρούστας.
Έβαλα μικρά κομμάτια βουτύρου από πάνω.

Τα έψησα για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς


Τα ανακάτεψα μία φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χτύπησα τα αυγά και το γιαούρτι με μπέικιν πάουντερ, λάδι και το τριμμένο τυρί.
Αδειάζω το μείγμα πάνω στις ψημένες κρούστες και τις ανακατεύω καλά. Ψήνω για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια πασπαλίζω με τριμμένο κίτρινο τυρί και επιστρέφω στο φούρνο για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Το πιάτο γίνεται πολύ ζουμερό και μοιάζει με χυλοπίτες στο φούρνο με τυρί φέτα και κίτρινο τυρί

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement