Αυτό το δίχρωμο κέικ είναι μια υπέροχη επιλογή η υπέροχη γεύση του θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι ή για να το απολαύσεις με τον καφέ σου.
Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1/2 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2-3 σταγόνες βανίλια
2-3 κ.σ.κακάο και 5κ.σ.γαλα (για το σοκολατένιο μίγμα)
500 γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ.μπέικιν
100 γρ.σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο 🌺
125 γρ.κουβερτούρα
5 κ.σ.σπορέλαιο
5 κ.σ.νερό
Εκτέλεση
Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη,συνέχισα ρίχνοντας το λάδι,το γάλα,τον χυμό,την βανίλια,το ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Έβγαλα ένα μέρος από το μίγμα σε ένα κουπάκι έριξα το κακάο με το γάλα και τις σταγόνες και ανακατεψα.
Σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα έριξα λίγο από το λευκό μίγμα,μετά το σοκολατένιο και τέλος από πάνω το υπόλοιπο λευκό μίγμα.
Το ποτήρι μου είναι 250 γρ.🌺
Έψησα στους 180 αντιστάσεις για 55 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο)
Σε κατσαρολάκι ή κουβερτούρα με το νεράκι και το λάδι ανακατεύοντας μέχρι που έγινε ωραίο γλάσο και στόλισα το κέικ μου.🌺
H Συνταγή είναι της κας Olga Karagianni