Κέικ Μήλου

Advertisement

Υπέροχα νόστιμο, απαλό και μυρωδάτο κέικ μήλου είναι το γλυκό για το Σαββατοκύριακο στο σπίτι. Σας εύχομαι ένα όμορφο απόγευμα, παρέα!

Χρειάζεσαι:

250 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη / 1 κουπα και λίγο ακόμα /
1 κουτ βανίλια
1/3 κουτ αλάτι
4 αυγά / μεσαίου μεγέθους αν είναι πολύ μικρά, θα χρειαστείτε 5 τεμ./
300 γρ αλεύρι / 2 και ¼ κουπες /
10 g μπέικιν πάουντερ / 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού /
1 κιλό. μήλα / 6 μεσαίου μεγέθους /
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Καθάρισα τα μήλα και τα έκοψα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια, τα οποία έβαλα σε ένα μπολ και ράντισα με χυμό λεμονιού. Έτσι τα μήλα δεν σκουραίνουν. Ανακάτεψα και άφησα στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζω το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν για 1 λεπτό περίπου.
Έπειτα πρόσθεσα ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας για λίγο μετά από κάθε ένα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσα τα μήλα στο μείγμα και ανακάτεψα τέλος μέχρι να ανακατευτούν καλά με τη ζύμη. Κάλυψα ένα ταψί διαστάσεων 34×26 εκ. με χαρτί ψησίματος.

Advertisement

Το άλειψα και τα τοιχώματά του με λίγο λάδι. Έριξα το μείγμα, το μοίρασα καλά και το λειαίνω. Βάζω το κέικ να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, ή μέχρι να είναι εμφανώς έτοιμο και να τρυπήσει ένα στεγνό ξυλάκι στο κέντρο του.
Άφησα το τελειωμένο κέικ να κρυώσει και μετά το πασπάλισα με ζάχαρη άχνη. Έκοψα τα πρώτα κομμάτια και φάγαμε με μεγάλη χαρά.

ΠΗΓΗ: https://inthebeniskitchen.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement