Κέικ μπισκότου με κολοκύθα και κρέμα γάλακτος

Advertisement

Λατρεύω την κολοκύθα.. Σε οποιαδήποτε εκδοχή..

Απαραίτητα προϊόντα:

200 ml. ξινη κρέμα (Δείτε εδώ)
150 ml. Κρέμα γαλακτος
300 ml. φρέσκο ​​γάλα / για το λιώσιμο μπισκότων /
500 γρ κολοκύθα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη
1/2 πακέτο απλά μπισκότα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την κολοκυθα κοβουμε σε κομμάτια και την βράζουμε. Πολτοποιήστε το για να γίνει πουρές. Παίρνουμε ένα τσερκι με κούμπωμα, μεγέθους 24/26 εκ. Στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού, βουτώντας τα πρώτα στο γάλα. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γαλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέστε σε αυτό την ξινη κρέμα και μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα / χωρίς μίξερ /.

Advertisement


Πρέπει να ληφθεί ένα λείο μείγμα. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να δέσουν ελαφρώς.
Διαλύουμε το πακέτο ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες και το προσθέτουμε στην κολοκύθα, μαζί με μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη λευκή κρέμα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο. Χρειάζεται να σταθεί τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες για να σφίξει καλά η ζελατίνη. Πασπαλίζω με θρυμματισμένα καρύδια.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement