Κέικ πορτοκάλι

Advertisement

Υλικά

300 ml χυμού πορτοκαλιού
80 γραμμάρια ζάχαρης
350 ml χυμού πορτοκαλιού
100 ml λαδιού
150 γραμμάρια ζάχαρης
10 γραμμάρια βανίλιας
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ
300 γραμμάρια αλευριού
100 γραμμάρια καρύδας
μαρμελάδα εποχής
καρύδα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 5 λεπτά και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 350 ml χυμό πορτοκάλι το λάδι, ζάχαρη, βανίλια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός καλά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά και αυτά στο μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα πάρουμε μία καπως υγρή ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα για να ανακατέβω με μία σπάτουλα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 22 X 30cm και αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι πορτοκαλιού και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Μετά περιχύνουμε τη μαρμελάδα πάνω το γλυκό μας και μ’ ενα βουρτσάκι την αλειφουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Advertisement