Κέικ ταψιού με Σοκολάτα

Advertisement

Αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό, ζουμερό και ακαταμάχητο κέικ. Υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές για το “γλασσο” …Δείτε πώς το έφτιαξα …

Υλικά

για το παντεσπανι:
✔ Αυγά 4 τεμάχια / μεσαίου μεγέθους /
✔ Ζάχαρη 1 φλιτζάνι 250 ml.
✔ Βανίλια 1 πακέτο / 3 g /
✔ Κακάο 3 κουταλιές της σούπας / πλήρες /
✔ Λάδι 100 ml.
✔ Φρέσκο ​​γάλα 200 ml.
✔ Αλεύρι 1,5 φλιτζάνι / φλιτζάνι χωρητικότητας 250 ml /
✔ Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία / 10 g /

Για το “γλασσο”:
✔ Φρέσκο ​​γάλα 100 ml
✔ Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
✔ Κρέμα γάλακτος 200 ml.
✔ Κακάο 2 κουταλιές της σούπας / πλήρες /
✔ Λάδι 3 κουταλιές της σούπας
✔ Φυσική σοκολάτα 70-80 γραμμάρια

Πως θα το φτιάξετε

Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου! Γυρίστε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς για να προθερμάνετε.
Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά, προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και κτυπήστε με ένα μίξερ για 6-7 λεπτά έως ότου το μείγμα γίνει λευκό και διπλασιαστεί σε όγκο. Κοσκινίστε το κακάο πάνω από το μπολ, ρίξτε το λάδι και το γάλα και κτυπήστε για λίγο περίπου 1 λεπτό.

Advertisement

Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ πάνω από το μπολ και ανακατέψτε πρώτα με μια σπάτουλα και μετά χτυπήστε με ένα μίξερ για 1-2 λεπτά έως ότου τα προϊόντα αναμιχθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί λαδωμένη με λάδι και τοποθετούμε στο φούρνο. Το ταψί μου έχει διάμετρο 20/30. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί
ένας ελαφρώς μεγαλύτερο .
Μην ανοίγετε το φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά! Ενώ το παντεσπάνι ψήνετε, ετοιμάστε το “γλάσσο” Στο κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά στη σειρά – γάλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, κακάο, λάδι / χωρίς σοκολάτα / και βάζουμε στη φωτιά σε μέση θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα ζεσταθεί και αφαιρέστε από τη φωτιά. Δεν πρέπει να βράσει!

Σπάστε τη σοκολάτα και προσθέστε στα άλλα υλικά και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να λιώσει. Το γλάσσο σας είναι έτοιμο. Αντί για φυσική σοκολάτα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος. Αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλής ποιότητας, επειδή δεν είναι όλοι οι τύποι κατάλληλοι!

Το παντεσπάνι μου ψήνεται σε 45 λεπτά! Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο! Ελέγξτε με ένα ξύλινο σουβλάκι! Αφαιρέστε το παντεσπανι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Τρυπήστε το σε πολλά μέρη με ξύλινο σουβλάκι έτσι ώστε να απορροφά καλύτερα το γλασσο και να κόβεται σε ίσα κομμάτια. Περιχύνουμε το γλασσο. Αφήστε για 4-5 ώρες. Διακοσμήστε σύμφωνα με τη φαντασία σας – ξέσματα καρύδας, καρύδια, φιστίκια, φρούτα και άλλα.

Καλη Απόλαυση

Advertisement