Κέικ χωρίς γλουτένη με καρύδα και σοκολάτα

Διαφήμιση

Για φόρμα με διάμετρο 24 εκ. Αν θέλετε το κέικ να είναι πιο πηχτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα με μικρότερη διάμετρο

Υλικά

100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
2 αυγά (μέγεθος L)
150 γρ μαύρη ζάχαρη
3 κ.σ. ρυζάλευρο (από πάνω)
2 κ.σ. κορν φλάουρ (από πάνω)
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας
20 γραμμάρια καρύδας
40 γρ μαύρη σοκολάτα χωρίς γλουτένη (αν δεν έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη, μπορείτε να προσθέσετε σκέτη μαύρη σοκολάτα)

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε σε κρέμα 100 γρ μαύρη σοκολάτα, 20 γρ βούτυρο βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Λαδώνουμε το πλάι της φόρμας με αποσπώμενο δαχτυλίδι και βάζουμε χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε τη ζύμη.
Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσει.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Λιώστε τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρι. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε από πάνω το κέικ.

Διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

ΠΗΓΗ: Mama’s pasticceria

Διαφήμιση