Οι καριόκες ιδανικές για κάθε περίσταση. Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό τραπέζι, ένα πάρτι ή απλά μια απολαυστική στιγμή για τον εαυτό σας

Υλικά:

Για το σιρόπι:
200 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
200 ml νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το μείγμα:
150 γραμμάρια μπισκότα (π.χ. πτι μπερ), τριμμένα
250 γραμμάρια καρύδια, τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για τη γλασσάρισμα:
400 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό και την κανέλα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Τριβουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα ρίχνω στο κρύο σιρόπι και το κονιακ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξουν καλά οι καριόκες.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτοντας το λάδι για να γίνει πιο γυαλιστερή η γλασσά. Βουτάμε ένα-ένα τα παγωμένα μπαστούνια στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε ξανά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σερβίρισμα: Αφήνουμε τις καριόκες να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου