Υλικά
για το ζύμωμα:
3/4 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (λάπα)
3 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο και στραγγισμένο καλά)
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Αλάτι και πιπέρι (κατά γεύση)
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
3 φριγανιές (μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες)
1 φριγανιά (τριμμένη)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφού ζυμώσουμε τα υλικά καλά (τουλάχιστον 7 λεπτά) τοποθετούμε τον ζυμωμένο κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα
με μια μεμβράνη από πάνω για να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε “ελαιόλαδο πάντα” στο τηγάνι να κάψει καλά και αφού πλάσουμε τους κεφτέδες τους τοποθετούμε
στο καυτό λάδι. Κατεβάζουμε την φωτιά και τους γυρίζουμε δυο φορές για ένα τέταρτο και βουαλά.
Αφράτοι μαλακοί και με κρούστα καλοψημένη από έξω.
Τip: αν τρίψουμε το κρεμμύδι με τρίφτη το στραγγίζουμε καλά για να φύγει όλο το νερό και να μην παπαριάσουν οι κεφτέδες.
H συνταγή είναι του κου Bill Katsarakos