Κεφτεδάκια πικάντικα 

Διαφήμιση

Υλικά για μικρά κεφτεδάκια 30-33:

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιου
500 γρ. κιμάς χοιρινού
200 ml. νερό και 1 κύβο knorr μοσχαρι
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γλυκιά πάπρικα)
1 κουταλάκι του γλυκού σκονηκρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

200 ml νερού θερμαίνονται (στο φούρνο μικροκυμάτων, στη σόμπα ή στο βραστήρα) για να διαλυθεί ο συμπυκνωμένος κύβος μοσχαρισιο κρέατος.
Σε ένα γουδί έβαλα 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα και 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σκόνη που ανακάτεψα καλά και μετά το άφησα στην άκρη.

Διέλυσα τον κύβο του μοσχαριού σε 200 ml ζεστό νερό και τον άφησα στην άκρη.
Στο μπολ με την κυβόσουπα έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Έσπασα τις 6 σκελίδες σκόρδο με την πρέσα.
Στον κάδο του μίξερ βάζω τα 2 ήδη κιμά, το μείγμα των μπαχαρικών, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (που τους βοηθά να είναι πιο αφράτοι) και το σκόρδο.
Τοποθέτησα το γάντζο ζύμωσης και ξεκίνησα το μίξερ στο βήμα 1.
Άρχισα να προσθέτω σταδιακά τη κυβόσουπα, 20-30 ml τη φορά, μετά την αφήνω να ενσωματωθεί πριν ξαναπροσθέσω.

Διαφήμιση


Αφού εξαντλήσω τη σούπα, βάζω το μίξερ στο στάδιο 2 και το αφήνω να ζυμωθεί για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια πιο κολλώδης πάστα κρέατος.
Έβαλα το μείγμα σε ένα άλλο μπολ, τράβηξα μια μεμβράνη από πάνω και το έβαλα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα έπλασα το καθένα περ. 50 γρ. Χρησιμοποίησα μια ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας για να βεβαιωθώ ότι είχαν όλα το ίδιο μέγεθος για να μπουν στη φωτιά την ίδια περίπου στιγμή.

Διαφήμιση

Για να σχηματίσω τα μικρά κράτησα δίπλα μου ένα μπολ με νερό, για να μην κολλάει το κρέας στα δάχτυλά μου.
Τα έβαλα στην σχαρα ή σε σχαροτηγανο τα γυρισα 3 φορές και κάθε στροφή ήταν έτοιμη σε περίπου 5-7 λεπτά.

Τρώγεται στον κλασικό συνδυασμό ψωμιού και μουστάρδας.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση